Przepis na Racuchy drożdżowe

Składniki potrzebne do przepisu: Racuchy drożdżowe

  • >mąką pszenna 3 szkalnki
  • cukier 2 łyżki
  • mleko 1 i 1/2 szklanki
  • drożdże 4 dag
  • jajka 2 sztuki
  • jabłka 3 sztuki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas smażenia: 10 min.

     

    jak przyrządzić Racuchy drożdżowe ?

    Drożdże rozetrzeć z cukrem, wlać letnie mleko, wymieszać, dodać rozkłócone jajka z solą, mąką dokładnie wymieszać mikserem, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubsze plasterki, wymieszać z ciastem, wkładać na rozgrzany tłuszcz na patelni.

    Smażyć z obu stron na złoty kolor.

    Usmażone placki odsączamy z tłuszczu.

    Można posypać cukrem pudrem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556