Składniki potrzebne do przepisu: Racuchy z twarogiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Racuchy z twarogiem ?
Rozgnieść ser widelcem, a następnie zmiksować go ze wszystkimi żółtkami. Maki zmieszać dodać do nich odrobinę soli i przesiać. O zmiksowanego sera i żółtek dodać mąkę z solą oraz cukier i cukier waniliowy – mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Z białka ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Aby uniknąć zbyt dużej ilości tłuszczu dodać do masy wódkę ew. Ocet. Na patelni rozgrzać olej i masło, na rozgrzany tłuszcz łyżką wkładać porcje ciasta i smażyć racuchy z obu stron na złoto. Odsączyć je na papierowym ręczniku. Podajemy je gorące polane syropem lub posypane cukrem pudrem.