Przepis na Racuszki z jabłkami

Składniki potrzebne do przepisu: Racuszki z jabłkami

  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • mleko 2 szklanki
  • jajka 2 szt.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1 szczypta
  • jabłka 2 szt.
  • truskawki 6 szt.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Racuszki z jabłkami ?

    Mleko wlać do miski, dodać jajka, szczyptę soli, roztrzepać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i sodką, w takiej ilości, aby ciasto przypominało konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dorzucić jabłka obrane i pokrojone w niedużą kostkę. Dobrze wymieszać. Nabierać łyżką masę, formując na patelni niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem, udekorowane truskawkami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556