Jak przyrządzić Spaghetti carbonara włoskie?

Przepis: Spaghetti carbonara włoskie

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Spaghetti carbonara włoskie?

1. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półtwardo. Odcedzamy.

2. Boczek kroimy w cienkie plastry. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wlewamy połowę śmietanki. Czosnek obieramy i siekamy. Wsypujemy z rozmarynem do boczku. Dusimy.

3. Do pozostałej śmietanki dodajemy żółtka i starty na tarce o małych oczkach parmezan. Mieszamy i wlewamy na patelnię. Nie dopuszczamy do wrzenia . Doprawiamy do smaku. Sos mieszamy z makaronem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556