Przepis: Tagliatelle w bardzo pikantnym sosiku
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 56min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 6 min.
Jak przyrządzić Tagliatelle w bardzo pikantnym sosiku?
Masło rozpuszczamy w garnku, dusimy na nim posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek przez 5 minut, aż zmiękną. Dodajemy bardzo drobno posiekane, bez pestek strączki chilli i dusimy jeszcze 2 minutki. Dodajemy obrane, bez pestek, pokrojone w kostkę pomidory i podgrzany wywar warzywny. Gotujemy przez około 10 minut. Sos miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Zmiksowany sos stawiamy ponownie na gazie i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, cukier, sól i pieprz. Rozgrzewamy powoli na małym ogniu. W tym czasie gotujemy makaron al dente, odcedzamy go, kładziemy na talerz i polewamy sosem.