Przepis na Makaron z pieczarkami i kurczakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron z pieczarkami i kurczakiem

  • makaron penne pełnoziarnisty Lubella 1 opakowanie
  • piersi z kurczaka nieduże 3-4 szt
  • pieczarki świeże obrane 1 kg
  • serek topione kremowe 2 opakowanie
  • >sos gotowy pieczarkowy 1 opakowanie
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Makaron z pieczarkami i kurczakiem ?

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę lub paski wg uznania i podsmażyć na oliwie ok. 5-8 minut. W międzyczasie przygotować sos pieczarkowy wg przepisu na opakowaniu. Podsmażone piersi z kurczaka dodać do sosu. Pieczarki pokroić w kostkę lub plastry. Podsmażyć na oliwie aż do momentu kiedy odparuje woda, pod koniec smażenia doprawić i dodać serki topione. smazyc aż do momentu uzyskania jednolitej masy (serki muszą się rozpłynąć).

    Do ugotowanego makaronu dodać przygotowany z piersi sos pieczarkowy oraz usmażone pieczarki. Całość dobrze wymieszać. Podawać na ciepło lub na zimno. na ciepło jest zdecydowanie lepsze.