Przepis na Makaron z sosem grzybowym

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron z sosem grzybowym

  • makaron 50 dag
  • pieczarki 10 sztuk
  • >Grzyby leśne – różne 10 sztuk
  • >cebula – mała 1 sztuka
  • papryka 1/2 strąka
  • >siekana natka pietruszki 1 łyżka
  • śmietana 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Makaron z sosem grzybowym ?

    Grzyby obieramy, myjemy, kroimy na części i obgotowujemy chwilę w wodzie. Wyjmujemy grzyby i zalewamy świeżą wodą i chwilę dusimy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę i dodajemy do grzybów. Dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pietruszkę. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki. Zamiast wody można użyć bulionu. Podajemy z makaronem ugotowanym wg. Przepisu na opakowaniu.