Przepis na Makaron z tuńczykiem i warzywami

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron z tuńczykiem i warzywami

  • pomidory w puszce 1 puszka
  • papryka 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • pomidory świeże 3 sztuki
  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • makaron świderki 250 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas smażenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Makaron z tuńczykiem i warzywami ?

    Cebulę i paprykę pokroić, podsmażyć na patelni na oleju wylanym z tuńczyka, aż lekko zmiękną.

    Pomidory sparzyć, zdjąć skórę, pokroić w kostkę i razem z pomidorami w puszce dodać do warzyw. Dołożyć tuńczyka, zamieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić około 10 minut.

    W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, najlepiej na półtwardo. Odcedzić i wrzucić do sosu, zamieszać, całość doprawić solą i pieprzem wg uznania.

    Podawać od razu.

    Można posypać żółtym serem.