Składniki potrzebne do przepisu: Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 15 min.
jak przyrządzić Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur ?
Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Przelewam zimną wodą.
Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną na talarki cukinię.
Pod koniec dodaję grzyby i dalej przesmażam razem całość. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem.
Brokuł gotuje aldente.
Do grzybów na patelni dodaję makaron, brokuły, pokrojoną chili, pomidorki i całość mieszam, doprawiam, dodaję ser lazur.
Wstawiam do piekarnika jeszcze na 15 minut (temp. 180 stopni).
Podaję ze świeżą pietruszką.