Przepis na Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur

Składniki potrzebne do przepisu: Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur

  • makaron kokardki 1 opakowanie
  • cukinia 1 sztuka
  • brokuł 1/3 sztuki
  • pomidorki koktajlowe żółte 10 sztuk
  • pomidor na gałązce 1 gałązka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia
  • >podgrzybek świeży lub mrożony 1/2 kg
  • >papryczka chili 1 sztuka
  • pietruszka świeża 3 gałązki
  • >ser lazur 10 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 15 min.
    Czas pieczenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur ?

    Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Przelewam zimną wodą.

    Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną na talarki cukinię.

    Pod koniec dodaję grzyby i dalej przesmażam razem całość. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem.

    Brokuł gotuje aldente.

    Do grzybów na patelni dodaję makaron, brokuły, pokrojoną chili, pomidorki i całość mieszam, doprawiam, dodaję ser lazur.

    Wstawiam do piekarnika jeszcze na 15 minut (temp. 180 stopni).

    Podaję ze świeżą pietruszką.