Jak przyrządzić Naleśniki zapiekane pod serem?

Przepis: Naleśniki zapiekane pod serem

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Naleśniki zapiekane pod serem?

Mąkę zmiksować z jajkami, mlekiem, łyżką oliwy i szczypta soli na jednolite ciasto. Oliwę rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta, usmażyć na złoto z obu stron. W ten sam sposób usmażyć pozostałe naleśniki.

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić. Dwie łyżki masła rozgrzać na patelni, przesmażyć pieczarki. Gdy odparują dodać dwie łyżki kremówki i łyżkę startego sera. Wymieszać, przyprawić. Na każdym naleśniku położyć po plastrze szynki, posmarować pieczarkami, zrolować.

Ułożyć jeden obok drugiego na posmarowanej resztą masła formie. Wlać resztę śmietany, posypać resztą sera, oprószyć solą i pieprzem. Piec 15 minut w temp. 180 st.C Udekorować natką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553