Przepis na Zapiekane meksykańskie naleśniki

Składniki potrzebne do przepisu: Zapiekane meksykańskie naleśniki

  • naleśniki 20 szt
  • >mięso mielone z łopatki 60 dkg
  • >przyprawa do dan kuchni meksykańskiej 2 łyżki
  • >czosnek granulowany i pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki z każdego
  • >ziarenka smaku 1 łyżeczka
  • >knorr smażona cebulka 1 mini kostka
  • kolendra mielona 1 łyżeczka
  • pieczarki 3 szt
  • fasola czerwona 1 puszka
  • >mieszanka meksykańska 1/2 puszki
  • >puree pomidorowe 500 ml
  • ser żółty starty 25 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Zapiekane meksykańskie naleśniki ?

    Mięso doprawiamy ziarenkami,1 łyżką przyprawy do kuchni meksykańskiej, czosnkiem, pieprzem, mini kostką i kolendrą. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.

    Następnego dnia smażymy mięso na patelni tak aby były „kuleczki”. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w kostkę. Dodajemy o mięsa.

    do większego garnka wlewamy pure pomidorowe, dodajemy odsączoną fasolę, mieszankę meksykańską oraz mięso z pieczarkami. Gotujemy aby lekko odparować pure.

    Teraz zawijamy naleśniki w każdy wkładamy 2 łyżki farszu. Układamy w brytfance i posypujemy serem żółtym.

    Zapiekamy około 15 minut w 120 'c.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553