Przepis: Pierogi ziemniaczane nadziewane
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Pierogi ziemniaczane nadziewane?
Mięso drobiowe ugotować (np 1 udko), przepuścić przez maszynkę. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Dodać jeszcze 2 łyżki tartej bułki i jajko. Przyprawić do smaku, wymieszać.
Z ziemniaków wcześniej zmielonych przez maszynkę, mąki i jajka zagnieść ciasto.
Robić pierogi tak jak z ciasta, nakładając do środka farsz i zlepiając.
Ugotować w osolonej wodzie.
Polać usmażoną na oleju cebulką pokrojoną w kostkę.