Jak przyrządzić Śląskie V z sosem pieczarkowym?

Przepis: Śląskie V z sosem pieczarkowym

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Śląskie V z sosem pieczarkowym?

Ziemniaki ugotowane i przestudzone przeciskamy przez praskę, ziemniaki dzielimy na cztery części. Dodajemy mąkę ziemniaczaną w miejsce wyjętą 1/4 cześć ziemniaków. Czwarta cześć dodajemy, wyrabiamy ciasto ziemniaczane. Robimy okrągłe lub podłużne kluski. Gotujemy w osolonej wodzie 2-3 min. po wypłynięciu klusek. Pieczarki myjemy drobno kroimy podsmażamy na maśle z cebulką. Podlewamy wodą lub bulionem i gotujemy około 30 minut. Zaprawiamy śmietaną można posypać natką pietruszki. Solimy i pieprzymy do smaku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556