Jak przyrządzić Placki ziemniaczane po węgiersku?

Przepis: Placki ziemniaczane po węgiersku

Ile porcji: 18

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas smażenia: 1 godz.

Jak przyrządzić Placki ziemniaczane po węgiersku?

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, sól, pieprz, vegetę. Wszystko razem dokładnie wymieszać i smażyć na oleju niewielkie placki.

Zanim jednak przystąpimy do smażenia placków robimy farsz.

W tym celu oczyszczamy pieczarki, kroimy w plasterki, i smażymy z dodatkiem masła, do tego dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, lekko doprawiamy solą. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.

Smażymy placki z jednej strony, kiedy obrócimy je na drugą stronę nakładamy na nie farsz, posypujemy serem i smażymy do chwili, aż ser stopnieje. Najlepiej chwilkę pod przykryciem.

Podajemy z keczupem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556