Jak przyrządzić Pomidory z nadziewką?

Przepis: Pomidory z nadziewką

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Pomidory z nadziewką?

Mięso wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajem, solą i pieprzem – tak jak wyrabiamy do kotletów czy pulpetów, wg swego sprawdzonego sposobu. Pomidory myjemy, odcinamy wierzchnie czapeczki, usuwamy ze środka miąższ z nasionami. Posolić w środku, posypać pieprzem, nadziać farszem mięsnym, oprószyć ziołami, obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, oblać śmietaną wymieszaną z sokiem pomidorowym i zapiec.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556