Przepis: Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowym
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowym?
Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie, odcedzić, polać 2 łyżkami roztopionego masła i wymieszać.
Cebulkę (około 370 gram) osączyć z zalewy, parówki pokroić w plastry.
Czosnek oczyścić i zmiażdżyć.
Pozostałą porcję masła roztopić i smażyć na nim parówki wraz z cebulką i czosnkiem.
Pomidory wyjąć z zalewy, rozgnieść widelcem, ponownie połączyć z zalewą i całość krótko poddusić.
Masę pomidorową połączyć z bulionem i koncentratem pomidorowym.
Dodać parówki z cebulką, całość gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut Doprawić solą i pieprzem.
Rzeżuchę umyć, osuszyć i posiekać.
Spaghetti podawać z parówkami w sosie, posypane rzeżuchą.