Przepis na Chipsy ziemniaczane „Ligockie”

Składniki potrzebne do przepisu: Chipsy ziemniaczane „Ligockie”

  • ziemniaki 6 sztuk
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Chipsy ziemniaczane „Ligockie” ?

    Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki ok.0.5 cm grubości. Olej rozgrzewamy. Na gorący wrzucamy partiami plasterki i smażymy na złoty kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakowatą. Solimy i serwujemy.

    Mogą być też dodatkiem do dań obiadowych, sosów i dipów.

    Smacznego!!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556