Przepis na Czekoladowo-śmietankowa Panna Cotta

Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladowo-śmietankowa Panna Cotta

  • maślanka 600 ml
  • >gęsty jogurt naturalny 300 g
  • cukier lub słodzik w proszku 5 łyżek
  • >aromat śmietankowy 1 łyżka
  • kakao 1 łyżeczka
  • żelatyna na pół litra wo rozpuszczona w pół szkl wody
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Czekoladowo-śmietankowa Panna Cotta ?

    Połowę porcji maślanki oraz jogurtu wymieszać z dwoma łyżkami cukru/słodziku, aromatem śmietankowym oraz połową rozrobionej żelatyny.

    Wstawić do lodówki.

    Pozostałą część maślanki i jogurtu wymieszać z kakao, pozostałym cukrem oraz żelatyną.

    Część czekoladową wlać do wysokich szklanek bądź salaterek i wstawić do lodówki na około dwie godziny. Gdy masa zgęstnieje, wyłożyć na nią część śmietankową. Całość schładzać przez przynajmniej godzinę.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556