Przepis na Gołąbki z grochem i pęczakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Gołąbki z grochem i pęczakiem

  • >Główka kapusty białej
  • >pęczak 1/2 szkl
  • >łuskany groch 1 szklanka
  • boczek wędzony 15 dag
  • cebula 3 szt
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Gołąbki z grochem i pęczakiem ?

    Ugotować oddzielnie groch i pęczak.

    Przygotować kapustę.

    Boczek pokroić, stopić i włożyć do kaszy.

    Na tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę.

    Połączyć groch, pęczak i usmażoną cebulę, dodać sól, pieprz i majeranek, wymieszać.

    Zwinąć gołąbki, ułożyć je w rondlu, podlać wodą, piec 45 minut.