Przepis na Kiełbasa z ananasem

Składniki potrzebne do przepisu: Kiełbasa z ananasem

  • kiełbasa cienka 1/2 kg
  • cebula 8 sztuk średnich
  • koncentrat pomidorowy 30% 1 sztuka
  • ananasy 1 puszka
  • >czerwona fasolka 2 puszki
  • >bulion drobiowy (może być z kostki rosołowej) 1/2 litra
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia świeża lub suszona 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Kiełbasa z ananasem ?

    Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy pokrojone cebule. Chwilę dusimy.

    Do kiełbasy wkładamy pokrojone w kostkę ananasy z sokiem-dokładamy odcedzoną fasolkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy do smaku. Na koniec wlewamy bulion. Gotujemy ok.10 min. aż utworzy się gęsty sos.

    Wsypujemy bazylię.

    Danie znika w mgnieniu oka -NAPRAWDĘ POLECAM.