Składniki potrzebne do przepisu: Leczo na parówkach
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Leczo na parówkach ?
Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju w większym garnku.
Dodać umytą, oczyszczoną z gniazd i pokrojoną w paseczki paprykę – dusić 5 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a później ogórki pokrojone w drobną kostkę. Po 10 minutach, jak płyn w znacznym stopniu odparuje, podlać wodą (ok. 1/3 szklanki)i wrzucić kostkę rosołową. Jeśli warzywa są miękkie dodać obrane z folii i pokrojone w pół-plasterki parówki. Dodać przecier pomidorowy, doprawić i zagotować. Jeśli leczo jest zbyt rzadkie dodać łyżkę mąki rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.