Przepis na Leczo na parówkach

Składniki potrzebne do przepisu: Leczo na parówkach

  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka ostra 1 do smaku
  • >chilli w proszku 1 do smaku
  • >vegeta 1 do smaku
  • >parówki cienkie 8 szt
  • pieczarki 0,5 kg
  • cebula duża 3 szt
  • >ogórek kiszony 2 szt
  • olej 3 łyżki
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt
  • przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
  • sól 1 do smaku
  • pieprz czarny 1 do smaku
  • papryka żółta 1 szt
  • papryka zielona 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Leczo na parówkach ?

    Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju w większym garnku.

    Dodać umytą, oczyszczoną z gniazd i pokrojoną w paseczki paprykę – dusić 5 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a później ogórki pokrojone w drobną kostkę. Po 10 minutach, jak płyn w znacznym stopniu odparuje, podlać wodą (ok. 1/3 szklanki)i wrzucić kostkę rosołową. Jeśli warzywa są miękkie dodać obrane z folii i pokrojone w pół-plasterki parówki. Dodać przecier pomidorowy, doprawić i zagotować. Jeśli leczo jest zbyt rzadkie dodać łyżkę mąki rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.