Przepis na Parówki w cieście francuskim

Składniki potrzebne do przepisu: Parówki w cieście francuskim

  • >mączka 4 szkl
  • >margaryna Palma 250 gram (1 kostka)
  • sól 1 szczypta
  • drożdże 4 dkg
  • >kwaśna śmietana 1 kubek mały
  • ser żółty 25-30 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Parówki w cieście francuskim ?

    Wyrobić ciasto, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Obraną parówkę i plaster żółtego sera ułożyć na cieście. Zrolować piec w temp. 200stopni około 20 min. Można podawać z majonezem i ketchupem. Podawać na gorąco.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556