Składniki potrzebne do przepisu: Spaghetti ze świeżymi ziołami i szynką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Spaghetti ze świeżymi ziołami i szynką ?
Pół łyżki masła ugnieść z mąką, zawinąć w folię, włożyć do zamrażalnika.
Szynkę pokroić w paski.
Czosnek i cebulę obrać, posiekać.
Cytrynę wyszorować, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Zioła opłukać, posiekać.
Ser pokroić.
Szynkę podsmażyć na reszcie masła i oleju, wyjąć, na tym samym tłuszczu zeszklić czosnek i cebulę, dodać bulion, cukier, 2 – 3 łyżki soku z cytryny, gotować 3 minuty.
Masło z mąką zetrzeć na tarce, wrzucić do sosu, gotować 2 minuty.
Przyprawić.
Makaron ugotować al’dente, odcedzić.
Sos podgrzać, dodać szynkę, skórkę z cytryny, zioła, makaron i wszystko razem wymieszać.
Posypać serem