Przepis na Zapiekane „łódki” z papryki

Składniki potrzebne do przepisu: Zapiekane „łódki” z papryki

  • >farsz do gołąbków 30 dag
  • papryka czerwona 3 szt
  • ketchup
  • ser mozzarella według opisu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zapiekane „łódki” z papryki ?

    Farsz jak do gołąbków (mielone mięso, ryż, cebula, jajko, przyprawy-koniecznie majeranek)

    Przekroić papryki na połówki, wyczyścić w środku. Napełnić każdą połówkę farszem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. przy temp. Kiedy rozgrzeje się farsz dodać ketchup na wierzch, z powrotem do pieca na 5-10 minut, a na końcu posypać grubo wiórkami mozzarelli, piec do momentu aż się ser przyrumieni i powstanie skórka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556