Jak przygotować Gruszki na słodko-kwaśno?

Przepis: Gruszki na słodko-kwaśno

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćGruszki na słodko-kwaśno ?

Gruszki obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ owoców pociąć na cząstki.

W rondlu zagotuj ocet z 2 szklankami wody, cytryną, cukrem oraz przyprawami i trzymaj go na ogniu tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Gruszki przełóż do umytych i wyparzonych słoików, zalej przecedzonym płynem w takiej ilości, aby całkowicie przykryły owoce. Słoiki szczelnie zamknij, wstaw do szerokiego garnka i wlej do niego tyle wody, aby słoiki były zanurzone do ¾ wysokości. Pasteryzować w temp. 90 st. przez około 30 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556