Przepis na Ogórki konserwowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ogórki konserwowe

  • ocet 10% 0,5 L
  • woda 2 L
  • sól 2 łyżki
  • liść laurowy 4 szt
  • cukier 4,5 łyżki
  • marchew 2 szt
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • koper
  • chrzan
  • gorczyca
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Ogórki konserwowe ?

    Słoiki umyć i włożyć do każdego: plasterki marchewki, ziarna pieprzu, po 2 ziarenka ziela angielskiego, trochę kopru, chrzanu i gorczycy. Następnie ułożyć ogórki. Zalewę zagotować i zalać nią słoiki. Potem gotujemy słoiki przez ok 5min od momentu zagotowania.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556