Jak przygotować Karp w piwie?

Przepis: Karp w piwie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.

Jak przygotowaćKarp w piwie ?

Umyte i osuszone filety natrzyj solą i mielonymi goździkami, przykryj i wstaw na 1 – 2 h do lodówki, po czym pokrój na porcje. Opłukane rodzynki sparz wrzątkiem i osącz na sicie. W płaskim rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę oraz dodaj połowę rodzynek, pieprz i ziele angielskie, dolej też piwo i razem wszystko zagotuj. Następnie włóż porcje ryby, posyp skórką otartą z cytryny i duś na niewielkim ogniu przez około 15 min. Dodaj pozostałe rodzynki, cukier i pieprz, delikatnie potrząśnij rondlem i całość podduś jeszcze 5 – 6 min.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553