Jak przygotować Karp w śmietanie na święta?

Przepis: Karp w śmietanie na święta

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćKarp w śmietanie na święta ?

Rybę oczyścić, umyć, pokroić na półdzwonka, usunąć kręgosłup.

Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami.

Cebulę pokroić w drobną kostkę.

Obłożyć rybę warzywami i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz.

Usunąć warzywa, posypać kawałki karpia przyprawami, oprószyć mąką, włożyć do żaroodpornego naczynia, polać stopionym tłuszczem i piec 40 min.

Pod koniec pieczenia polać śmietaną.

Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kwaszonej kapusty.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553