Przepis: Krewetki z warzywami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Jak przyrządzić Krewetki z warzywami?
Krewetki, jeśli mrożone, odmrozić (wyrzucić na sitko i polewać zimną wodą tak długo, aż odtajają).
Plastry boczku pokroić na 2-3 kawałki każdy, wrzucić na patelnię, usmażyć na chrupko, wyłożyć na talerz pokryty ręcznikiem. Kiedy wystygną, pokruszyć na kawałki.
W dużym garnku rozgrzać olej (góra łyżkę stołową) i wrzucić na niego posiekaną cebulę z czosnkiem, poddusić kilka minut. Następnie wrzucić pokrojony seler i paprykę, poddusić do miękkości. Wlać pomidory, doprawić sosem z papryki, solą i pieprzem. Dusić ok. 15 minut. Dodać krewetki, dusić kolejne 10 minut