Jak przyrządzić Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora?

Przepis: Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Łosoś w sosie holenderskim z puree z kalafiora?

Kalafiora podzielić na różyczki, opłukać i podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Do kalafiora wlać mleko i gotować do miękkości warzywa. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać.

Kalafiora zmiksować na jednolitą konsystencję.

Krążki łososia oprószyć do smaku solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.

Żółtka ubić na pianę z sokiem z cytryny, do smaku dodać sól.

Nie przerywając ubijania stopniowo dodawać rozpuszczone i gorące 3 łyżki masła. Na koniec dodać ziarna pieprzu i wymieszać.

Puree z kalafiora wyłożyć na talerze, położyć obok krążki łososia i polać sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556