Jak przyrządzić Placuszki śledziowe?

Przepis: Placuszki śledziowe

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.

Jak przyrządzić Placuszki śledziowe?

Olej połączyć ze smalcem. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Śledzie opłukać, oczyścić i odfiletować, a następnie pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę podobnie jak boczek wędzony, wszystkie składniki połączyć razem, dodać surowe jajo i mąkę. Przyprawić do smaku. Masę dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć niewielkie, stosunkowo płaskie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556