Przepis: Roladki rybne w cytrynie
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Roladki rybne w cytrynie?
Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, pozostałe obrać. Z miąższu wyciąć cząstki. Sok pomarańczowy wymieszać z winem, dodać rodzynki. Odstawić do napęcznienia na 2 godziny. Posiekać zioła. Filety z ryby przeciąć na pół i na każdym pasku położyć cząstkę pomarańczy. Zwinąć, posypać solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Dołożyć rodzynki razem z zalewą oraz pozostałe cząstki pomarańczy. Zagotować, a sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Przyprawić do smaku. Posypać ziołami.