Jak przyrządzić Ryba w zalewie?

Przepis: Ryba w zalewie

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przyrządzić Ryba w zalewie?

Cebulę pokroić w krążki, ugotować na miękko w dwóch szklankach wody z zielem angielskim i liściem laurowym. Po ugotowaniu dodać ocet, cukier, keczup, koncentrat, sól, pieprz i olej. Całość zagotować.

Rybę podzielić na mniejsze kawałki, poprószyć solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obydwu stron na złoty kolor.

Paprykę pokroić w paski, następnie poddusić ją na oleju i wodzie. Gdy będzie miękka dodać ją do zalewy.

W wysokim półmisku układać na przemian rybę i zalewę z warzywami (zalewa do ryby musi być ciepła), odstawić by smaki się przegryzły.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556