Jak przyrządzić Ryba z porem i pieczarkami?

Przepis: Ryba z porem i pieczarkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ryba z porem i pieczarkami?

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć przyprawą do ryb.

Panierować w roztrzepanym jajku i wymieszanej bułce z mąką.

Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.

Śmietanę, majonez, zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz.

Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć, dodać do smaku sól i pieprz. Pora pokroić w talarki. Dodać do pieczarek i chwilę smażyć, aż por zmięknie.

Rybę polać od góry sosem. Wyłożyć na sos pieczarki z porem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556