Przepis: Ryba z porem i pieczarkami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Ryba z porem i pieczarkami?
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć przyprawą do ryb.
Panierować w roztrzepanym jajku i wymieszanej bułce z mąką.
Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.
Śmietanę, majonez, zioła i zmiażdżony czosnek wymieszać, do smaku dodać sól i pieprz.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć, dodać do smaku sól i pieprz. Pora pokroić w talarki. Dodać do pieczarek i chwilę smażyć, aż por zmięknie.
Rybę polać od góry sosem. Wyłożyć na sos pieczarki z porem.