Przepis: Ryba z warzywami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Jak przyrządzić Ryba z warzywami?
Rybę opłukać, skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić. Cebulę pokroić w plastry, resztę warzyw obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę lekko podsmażyć. Teraz dodać warzywa, kostkę bulionową, przyprawy. Wlać sok pomidorowy, przecier pomidorowy i dusić pod przykryciem do miękkości. Jeżeli warzywa są za gęste podlać wodą. Z mleka, mąki i jajka rozrabiamy ciasto jak na naleśniki, ale bardziej gęste. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy. Układami warstwami – na przemian warzywa i ryba, ostatnia warstwa to warzywa. Można podawać na ciepło jak i na zimno.