Przepis: Zraziki z sandacza z krewetkami grillowaną cukinią i pieczonym ziemniakiem
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Jak przyrządzić Zraziki z sandacza z krewetkami grillowaną cukinią i pieczonym ziemniakiem?
Krewetki umyć i obrać, podsmażyć na maśle ziołowo czosnkowym z posiekaną (uprzednio umytą cebulą) w drobną kosteczkę ostudzić.
Filet z sandacza umyć i oczyścić z ości. Podsmażone krewetki posiekać tak aby powstała jednolita masa z sokiem z 0,5 cytryny, ziemniaka upiec w piecu w temp. 180 stopni w foli około (i tu zależy od wielkości ziemniaka) 15/20 min.
Cukinię grillować na rozgrzanym grillu.
Filet z sandacza posypać ziarenkami smaku następnie rozłożyć masę krewetkową i delikatnie zwinąć piec w temperaturze 185 stopni 10 min.
Upieczonego zrazika układamy na 3 lub 4 plastrach pieczonego ziemniaka z boków układamy dekoracyjnie grillowaną cukinię i przyozdabiamy bazylią i koprem.