Przepis na Dorsz w sosie porowo-pomidorowym

Składniki potrzebne do przepisu: Dorsz w sosie porowo-pomidorowym

  • >dorsz lub mintaj(filety lub kostka) 1 kg
  • jajka 2 sztuki
  • bułka tarta
  • >olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Dorsz w sosie porowo-pomidorowym ?

    Rybę maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

    Jasne części porów pokroić w plasterki, wrzucić do rondla, wlać 4 łyżki oleju i kilka łyżek wody, dusić na małym ogniu. Gdy por stanie się szklisty wlać koncentrat pomidorowy rozprowadzony szklanką gorącej wody. Dodać sparzone rodzynki, goździki,przyprawy i dusić jeszcze 10 minut.

    Ułożyć rybę na półmisku, zalać sosem, posypać natką pietruszki. Odstawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556