Przepis na Krab z wody z sosem z ikry (kawior łososiowy)

Składniki potrzebne do przepisu: Krab z wody z sosem z ikry (kawior łososiowy)

  • kraby 2 sztuki
  • sól 1 łyżka
  • liść laurowy 4 szt
  • ziele angielskie 1 łyżeczka
  • kawior 1 słoik
  • śmietana kwaśna 2 czubate łyżeki
  • curry łagodne żółte 1 łyżeczka
  • pietruszka 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Krab z wody z sosem z ikry (kawior łososiowy) ?

    Sól, liść laurowy, ziele angielskie wrzucić do gotującej wody – 3 l lub więcej. Gotować 5 min.

    Żywe kraby włożyć do powyższego wrzątku na 5 min (aż uzyskają czerwony kolor).

    Sos:

    kawior połączyć z kwaśną śmietaną i curry – wymieszać i schłodzić.

    Kraby wyjąć z wrzątku, osuszyć, posypać natką i oblać w kolo sosem.

    Można podawać z ryżem i surówką z ogórków.