Składniki potrzebne do przepisu: Mintaj w sosiku z warzywami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Mintaj w sosiku z warzywami ?
Rozmrożone filety odsączamy z nadmiaru wody. W tym czasie zagotować wodę na fasolkę ze szczyptą soli. Filety moczymy w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na oleju. Fasolkę wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy ok 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy kukurydzę w sosie:
do garnuszka wlać ok 1/3 szklanki wody, dodać kukurydzę wraz z zalewą! i podgotować aż troszkę zmięknie. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (sól nie jest wymagana) i mieszamy. Na końcu dodać śmietanę i chwilę gotować pod przykryciem.
Na suchej patelni rozgrzać łyżkę masła i rozmieszać w nim łyżkę bułki tartej i smażyć do zrumienienia (należy mieszać!) usmażoną rybkę kładziemy na talerz, także fasolkę szparagową (odsączoną z wody). Na rybkę kładziemy sosik z kukurydzą, a na fasolkę posypkę z bułki tartej.
Życzę smacznego