Przepis na Mintaj w sosiku z warzywami

Składniki potrzebne do przepisu: Mintaj w sosiku z warzywami

  • >mintaj filety lub kostki 400 g
  • fasolka szparagowa 250 g
  • >kukurydza konserwowa 0,5 puszki
  • śmietana 2 łyżki
  • >przyprawy majeranek, papryka mielona ostra, przyprawa do gyrosa 1/3 łyżeczki
  • jajko 1
  • bułka tarta
  • masło 1 łyżka
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Mintaj w sosiku z warzywami ?

    Rozmrożone filety odsączamy z nadmiaru wody. W tym czasie zagotować wodę na fasolkę ze szczyptą soli. Filety moczymy w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na oleju. Fasolkę wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy ok 10 minut.

    W tym czasie przygotowujemy kukurydzę w sosie:

    do garnuszka wlać ok 1/3 szklanki wody, dodać kukurydzę wraz z zalewą! i podgotować aż troszkę zmięknie. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (sól nie jest wymagana) i mieszamy. Na końcu dodać śmietanę i chwilę gotować pod przykryciem.

    Na suchej patelni rozgrzać łyżkę masła i rozmieszać w nim łyżkę bułki tartej i smażyć do zrumienienia (należy mieszać!) usmażoną rybkę kładziemy na talerz, także fasolkę szparagową (odsączoną z wody). Na rybkę kładziemy sosik z kukurydzą, a na fasolkę posypkę z bułki tartej.

    Życzę smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556