Przepis na Panga w cieście

Składniki potrzebne do przepisu: Panga w cieście

  • >filety pangi białej 2 szt
  • jajko 1 szt
  • mleko 2 szklanki
  • mąka 1 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny 1-2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Panga w cieście ?

    Pangę rozmrażamy i osuszamy ściereczka przyprawiamy solą, pieprzem.

    Ciasto – robimy tak jak na naleśniki tylko że ciut gęściejsze

    Pangę maczamy w cieście i wrzucamy na gorący tłuszcz, smażymy ok 5 min z każdej strony. Usmażone rybki skrapiamy cytryną i delikatnie posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556