Przepis na Popielcowy śledź

Składniki potrzebne do przepisu: Popielcowy śledź

  • >płaty śledzia solonego-wymoczone 1 kg
  • >śmietana kwaśna 12 % 40 dag
  • cebula 3-4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • chrzan ze słoiczka 2 łyżki
  • >pieprz cytrynowy mielony 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Popielcowy śledź ?

    Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej. Płaty śledziowe pokroić na ok. 5 cm kawałki. Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Śmietanę, majonez, chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą. Dokładnie połączyć i wstawić na noc do lodówki. Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556