Przepis na Pstrąg po królewsku z kurkami

Składniki potrzebne do przepisu: Pstrąg po królewsku z kurkami

  • pstrąg 2 szt duże
  • sól
  • olej do smażenia
  • mąka do panierki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pstrąg po królewsku z kurkami ?

    Pstrąga oskrobać, odciąć płetwy, namoczyć na 20 min w zimnej wodzie wymieszanej z mlekiem (1 szklanka mleka)

    Pstrąga porządnie umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.

    Masło rozgrzać na patelni, wrzucić kurki, smażyć 8 min, dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek, posolić, posypać pieprzem, smażyć jeszcze 1 min.

    Małą łyżeczką, nakładać farsz w środek ryby, dociskać żeby weszło jak najwięcej farszu, zaszyć nitką.

    Rozgrzać olej na patelni, pstrąga położyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć przewracając kilka razy na złoty kolor

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553