Przepis na Ryba na parze

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba na parze

  • >filet z dorsza 2 szt
  • cytryna (sok)
  • sól
  • pieprz
  • brokuł 1 szt
  • >tymianek suszony 1/2 łyżeczki
  • bazylia suszona 1/3 łyżeczki
  • mięta suszona 1/3 łyżeczki
  • >wegeta do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas gotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Ryba na parze ?

    Rybę myjemy i osuszamy. Z cytryny wyciskamy sok i polewamy rybę. Odstawiamy na 15 minut. Do parowaru wlewamy wodę w/g oznakowania. Do pojemniczka na zioła wkładamy zioła. Rybę wkładamy do pierwszego pojemnika, oprószamy solą i pierzem w/g gustu, a różyczki brokuła do drugiego. Brokuł lekko wegetujemy. Włączamy na 10-15 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556