Przepis na Ryba smażona w cieście piwnym

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba smażona w cieście piwnym

  • >ryba świeża lub mrożona 1 kg
  • sól
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Ryba smażona w cieście piwnym ?

    Do przepisu wykorzystujemy ciasto według przepisu „Ciasto piwne. Ryba musi być rozmrożona lub świeża i oczywiście nasolona. Przygotowane ciasto piwne wlewamy do głębokiego talerza. Każdy kawałek ryby moczymy z obu stron w cieście piwnym i szybko wkładamy na rozgrzany olej. Ważne, by olej był gorący tak żeby proces smażenia rozpoczął się od razu /inaczej ciasto może spłynąć z ryby/. Rybę smażymy z obu stron i podajemy na ciepło lub zimno.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553