Przepis na Ryba w cieście chrupiąca

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba w cieście chrupiąca

  • >filet rybny 2 szt.
  • mąka pszenna 7 łyżek
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajko 1 szt.
  • woda 1/2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ryba w cieście chrupiąca ?

    Rybę pokroić na małe kawałki. Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia. Osączać na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556