Przepis na Śledź Japończyk

Składniki potrzebne do przepisu: Śledź Japończyk

  • jajka 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • marchewka 1 sztuka
  • natka pietruszki 1 sztuka
  • ziemniak 1 sztuka
  • >ogórek zielony 1/2 szklanki
  • >ogórek kiszony 1 sztuka
  • śledzie 4 sztuki
  • >sól, pieprz wg uznania
  • majonez wg uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Śledź Japończyk ?

    Jajka, marchew, pietruszkę, ziemniak ugotować i pokroić w kostkę. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dokroić do tego cebulę, groszek i ogórek kiszony. Przyprawić i wymieszać i polać połową majonezu. Zrobić z tego 4 porcje. Każdą obłożyć śledziem. Na wierzch dać po połówce jajka. 1/4 cebuli delikatnie polać majonezem. Ozdobić natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556