Przepis na Śledzie z jabłkami

Składniki potrzebne do przepisu: Śledzie z jabłkami

  • śledzie 5 płatów
  • jabłka 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • koper 1/2 pęczka
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • >posiekany szczypiorek 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez 5-6 łyżek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Śledzie z jabłkami ?

    Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Następnie przelać na sicie gorącą wodą. Jabłka pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Koperek umyć i posiekać. Paprykę i cebulę dodać do majonezu. Dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Śledzie pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku. Obłożyć jabłkami. Polać przygotowanym sosem i obsypać koperkiem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556