Przepis na Sola w panierce kukurydzianej z serem

Składniki potrzebne do przepisu: Sola w panierce kukurydzianej z serem

  • >sola filety 1 kg
  • płatki kukurydziane 1 szklanka
  • >ser parmino 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • >olej do smażenia
  • >szpinak liście
  • jajko 2 szt
  • >kiełki
  • sos sojowy 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Sola w panierce kukurydzianej z serem ?

    Płaty soli odlodzić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Płatki zmiksować na drobną panierkę, wymieszać z serem drobno startym typu parmezan (u mnie parmino). Jajko rozbełtać z łyżeczką sosu sojowego i pieprzu. Solę panierować najpierw w jajku, potem w mieszance płatków i sera i smażyć na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Wyłożyć na świeże liście szpinaku, dać kiełki i posypać jeszcze serem (parmezanem).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556