Przepis: Sałatka z grapefruitem, awokado i kiwi
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 18min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 3 min.
Jak przyrządzić Sałatka z grapefruitem, awokado i kiwi?
Ziarna słonecznika podprażyć na suchej teflonowej patelni bez tłuszczu. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Grapefruita obrać ze skóry i błonek, po czym pokroić w cząstki. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Awokado obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w plasterki.
Na talerzu ułożyć pokrojone warzywa i owoce, oprószyć przyprawą do sałatek, solą i pieprzem. Posypać prażonym słonecznikiem i skropić wszystko oliwą wymieszaną z octem winnym.